Tijdens Popcorn kan je meedoen aan drie leerzame workshops.
Inschrijven voor deze workshops kan op de dag zelf. Zorg dus dat je op tijd bent 😉.

Workshops

13.30 – 14.10
De Fantasiewerkplaats – Verbeeldingskracht stimuleren door muziek te beluisteren

Naar muziek luisteren in de klas is leuk. Maar hoe pak je dat eigenlijk op een zinvolle manier aan? Vaak stellen leerkrachten zich bij cultuuronderwijs ten doel om de creativiteit van leerlingen te vergroten en de fantasie aan te spreken. In deze workshop gaan we muziek beluisteren en met enkele werkvormen aan de slag die de fantasie van kinderen aanzwengelt. We bekijken de onderliggende didactiek en nemen voorbeelden mee naar huis die direct te gebruiken zijn in de klas.

Deze workshop wordt aangeboden door Plein C

14.30 – 15.10
TopOndernemers

TopOndernemers is een unieke zaakvakkenmethode met een Basispoort gekoppelde omgeving welke absoluut voorloopt qua techniek. Wil je eens zien wat er allemaal mogelijk is en waarom zoveel scholen met ons werken, sluit je dan aan bij deze workshop.

Deze workshop wordt aangeboden door Onlineklas

15.30 – 16.25
Maakkunde

Van een koelkast tot een kleerhanger en van een brug tot een broodrooster: bijna alles om ons heen wordt bedacht en gemaakt. Dat vraagt om creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerking. Maar hoe help je kinderen deze vaardigheden ontwikkelen? Maakkunde is een hands-on lesmethode, gericht op wetenschap en technologie op het gebied van ontwerpend en onderzoekend leren. En geloof het of niet: maar kinderen kunnen zelf een simpele stofzuiger maken. Je gaat actief aan de slag en experimenteren met een (voor kinderen) realistische uitdaging. Met behulp van de ontwerpcyclus (verken, ontwerp, maak, test en verbeter) los je het probleem dat aangereikt wordt op. Door zelf te werken met ontwerpend leren en onderzoek doen, krijg je kennis en vaardigheden mee, die nodig zijn voor het werken met Wetenschap en Techniek in de klas.

Deze workshop wordt aangeboden door NEMO Science Museum

Het hele programma

Gelijktijdig met de workshops is ook het podiumprogramma met sneak previews. Plan daarom je bezoek goed, zodat je niets hoeft te missen.

Bekijk hier het hele programma met alle tijden. 

Advertentie